Stress klachten

Het hoeft geen betoog dat stress in onze maatschappij alom aanwezig is. We worden dagelijks meegesleurd in de stroom van sociale media, onze drukke werkomgeving, onze sociale verplichtingen. Alles moet… om erbij te horen.
Stress of spanning van welke aard ook wordt in ons lichaam verwerkt door de lever. Zijn functie is de energie goed te laten circuleren in alle organen en naar alle weefsels toe. Hij geeft ons VEERKRACHT om er tegen aan te kunnen. Vandaar dat een leuke vakantie onze batterijen oplaadt, maar ook sport, natuurwandelingen of gezellig tafelen met vrienden laat ons toe om stress te ventileren.
De lever voedt tevens de hartenergie, die ons gelukkig maakt en ons één laat voelen met de ander, het behoren tot een groep.
Indien de lever zijn functie niet meer naar behoren kan uitvoeren, ontstaan allerlei klachten zoals hyperventilatie, hartkloppingen, prikkelbare darm, hoofdpijn, slapeloosheid, depressie,.. Deze signalen zijn een waarschuwing.
Indien chronische stress langdurig aanwezig blijft, dolen we af naar een leegte, een toestand waarin alle energie verbruikt wordt en die elke beweging blokkeert…leidend tot een burn out.
Sommige mensen vinden geen innerlijke rust en zijn angstig, niet ten gevolge van de omgeving maar door innerlijke stress, veroorzaakt door onverwerkte trauma’s. Deze triggeren het orthosympatisch zenuwstelsel dat continu op ALERT slaat.
Met behulp van BU MING acupunctuur trachten we de traumastagnaties te doorbreken en de gekwetste ziel te helen.