BU MING,

letterlijk
vertaald,

‘het
voeden
van de
bestemming.’

Dit is
het hart
van de
acupunctuur.

Het universum strooit hemelse informatie of deugden als regen naar beneden die wij als mens opvangen binnen onze mogelijkheden. We worden als het ware bezield.
Wanneer deze bezieling zich manifesteert in ons, ontstaat het gevoel of Zhi.
Elk orgaan verkrijgt zo zijn bezieling met bijhorend gevoel en energiebeweging.
In de klassieke testen vindt je vaak het karakter WU WEI, wat betekent ‘niet handelen’, meegaan met de beweging van de natuur.
Hoe ontstaan ziekten?
De belangrijkste oorzaken van ziekten zijn langdurige gestagneerde EMOTIES, die op hun beurt een afwijking zijn van het natuurlijk gevoel. vb Het hart geeft een vreugde gevoel waarvan de emotie haat kan zijn. Haat verstoort het vreugdegevoel.
Emoties onstaan van buitenaf door de omgevingstress of intern door een gebrekkige manifestatie van de zielsaspecten Ben Shen, gediagnosticeerd via navelpalpatie.
De gedragspatronen die ontstaan vanuit niet verwerkte emoties of traumatische ervaringen worden Spoken of Gui genoemd. Deze Spoken kunnen telkens boven water komen wanneer zich een gelijkaardige situatie voordoet. Als voorbeeld: Jan viel als driejarige van zijn fiets toen een grote hond in de buurt naar hem kwam toegelopen. De angst die hij toen voelde overmeestert hem nog steeds bij het zien van honden op straat.
Wat kan acupunctuur bieden?
Eerst en vooral het verdrijven van de Spoken, gevolgd door het herstellen van de gekwetste bezieling Ben Shen waardoor de connectie hemel-mens-aarde verbetert.
En als kers op de taart ‘het voeden van je bestemming’ waardoor je je eigen weg of Dao vindt, waar diep in je hart je ziel naar verlangt, de harmonie, de liefde.